null
FőoldalOldaltérkép

 

"A gyógyítás szíve a szív." (Richard Gordon)

 

RUDNICAI MARGIT 

+3630 722 3621; margo.belsoeroforras(kukac)gmail(pont)com

MI A RENDSZERÁLLÍTÁS?

„Mi van akkor, ha a múlt többé nem tartja túszként fogva a jelent és a jövőt? Van e bármi, ami ennél mélyrehatóbb lehet – lehetséges-e bármi, ami ennél nagyobb mértékben ösztönző, szívderítő és lelkesítő hatással járna? Mi a helyzet akkor, ha az erre a tudásra alapozott, mély megértéssel és bölcs tettekkel nem csupán arra vagy képes, hogy megtörd az egészségtelen ciklusokat, és meggátold, hogy a romboló hatású minták a következő generációt is terheljék – hanem arra is, hogy támogasd és befolyásold testvéreidet, szüleidet és még életben lévő nagyszüleidet?”

Stephen R. Covey

MI A RENDSZERÁLLÍTÁS?

A rendszerállítás egy kapcsolati háló vagy strutúra térbeli megjelenítése, mely megmutatja, hol van elakadás és megmutatja az elakadásból kivezető lehetséges utakat is. A térbeli megjelenítéshez élő (képviselők) vagy szimbolikus (padlóhorog, bábu, egyéb más tárgyak) reprezentánsokat használunk, attól függően, hogy egyéni vagy csoportos folyamatban alkalmazzuk a módszert. Imaginatív munkákban belsővé tett családtagokkal, dolgozunk. Akkor szimbolizálunk, ha elvont fogalmakkal dolgozunk a belső lelki térben.

A rendszerállítás értelmezhető

• az egyén szintjén (pl. személyiség részek, csakrák, energiaminták, célokkal, időminőségekkel, konfliktus mintákkal való munka),

• a családi kötelékek szintjén (családfelállítás>>, betegségekkel való munka),

• a munkaszervezetek szintjén (pl. szervezetállítás>>, menedzsment állítások, HR-t támogató állítások),

• egyéb rendszerek tekintetében (pl. kreatív terek állítása forgatókönyveknél, meseállítások, asztrológiai állítások, spirituális állítások).

Minden rendszerállítási munka célja célja annak feltérképezése, hogy az adott probléma, melynek megoldására vágyik a témahozó személy hogyan, milyen belső kapcsolati mintázatok megváltoztatásával, belső erőforrások mobilizálásával oldható meg. 

A rendszerállítás célja, hogy megértsük azokat a mintázatokat, melyek az életszövetbe ágyazottan mozgatják a tapasztalásainkat.  Amíg nem kerülnek tudatosításra a minták, addig automatikus ismétlésre kerülnek. 

 

A rendszerállítással sokrétűen foglalkozom. 

Dolgozom családfelállítással egyéniben és csoportban. Ennek kereteiről itt található információ>>

Dolgozom szervezeti kérdésekkel. A szervezetállítás működéséről és munkakeretéről itt található információ>>

 

Oktatom a módszert

Zárt csoportos önismereti folyamat keretében a rendszerállítás a fő módszer, melyre alapozom a tapasztalásokat. Erről itt található több információ>>

Szakmai képzésként mint nemzetközileg elismert rendszerállító kiképző tréner oktatom a módszert magát. Erről itt található több információ>>

Végzett szakembereknek szupervízió tartok képzés keretében és nyilt csoportban is. Erről itt található több információ>>.