null
FőoldalOldaltérkép

 

"A gyógyítás szíve a szív." (Richard Gordon)

 

RUDNICAI MARGIT 

+3630 722 3621; margo.belsoeroforras(kukac)gmail(pont)com

A WINGWAVE COACHINGRÓL DIÓHÉJBAN

Általában a wingwave coachingról

A wingwave folyamat egy érzelmi blokkok feloldására kifejlesztett teljesítményt növelő, belső erőforrásokat (jó illetve kiemelkedő lelki állapotokat mobilizáló) coaching folyamat.

Egy-egy adott fókuszált és egyszerűbb téma feldolgozásához 1-3 ülés elegendő, komplexebb témák esetén 5-6 ülés is szükséges a tapasztalatok alapján. Egy-egy ülés időtartama 60-120 perc.

Minden ülés fókuszában az érzelmek feldolgozás, az érzelmi egyensúly megteremtése áll. A folyamatban alapvetően egészséges emberekkel dolgozunk (az ajánlott ülés szám rájuk vonatkozik), akiknek életük bizonyos területein elakadásaik, megrekedéseik vannak és szeretnék ezt feloldani.

A wingwave folyamat hatékonyan támogatja a stressz kezelését, a mentális és érzelmi állapot stabilizálódását, a teljesítmény növelését, a kreativitás fokozását. Segít olyan teljesítmény blokádokat megoldani, melyek akadályozzák a mindennapi életvezetést és a munkavégzést. Éppen ezért akár önmagában, akár más coaching folyamatokba ágyazottan egyaránt alkalmazható mind a life coaching mind a business coaching területén.

A wingwave coaching módszertani jellemzői

A módszer kifejlesztője egy német pszichoterapeuta házaspár, Cora Besser-Siegmund és Harry Besser-Siegmund. A Besser-Siegmund házaspár három önmagában is rendkívül hatékony módszer (izomtesztelés, bilaterális stimuláció és NLP) ötvözésével alkotta meg védett, DIN EN ISO 9001 alapján minősített módszerét, melynek hatékonyságát több kutatás is bizonyítja, s amely a német Volkswagen konszern minőségi díjával is rendelkezik. A Hamburgi Egyetem és a Hannoveri Egészségügyi Főiskola kutatásai tudományosan is igazolták a módszer hatékonyságát.

A módszer alkalmazása során izomteszteléssel (Omura-teszt) azonosítja a coach a stressz forrást, az aktuális blokád okát. Ha az ügyfél valamilyen stresszt okozó élményre gondol, az ujjak egyszerűen szétnyílnak. Ha kellemes emléket idéz fel, az O-gyűrű megmarad. Ily módon pontosan azonosíthatók mind a gyengítő, mind az erősítő emlékek, és el tudjuk különíteni, hogy testi vagy lelki stressz áll-e a háttérben. Az izomtesztelés miatt sokan feltételezik, hogy ez kineziológiai módszer, de ez nem pontos. A módszer csupán használja az izomtesztelést, de nem kineziológia. 

A blokád feloldása az un. bilaterális agyfélteke stimulációval történik. A stimuláció célja, hogy  a még feldolgozatlan emléket a coach által alkalmazott irányított szemmozgással, taktilis ingerekkel vagy zene segítségével indítjuk el a feldolgozási folyamatban. A folyamat előrehaladásáról ismételt izomteszteléssel győződik meg a coach. A beavatkozással  a stressz-emlékek, a kellemetlen érzelmek, a teljesítményt korlátozó hiedelmek átalakulnak, s előbb semlegessé majd pozitívvá is válnak.

Az NLP (Neuro Lingvisztikus Programozás) abban támogatja a módszertant, hogy a korlátozó hiedelmek könnyeden tudjanak támogató, erőforrásokat generáló hiedelmekké alakulni a feldolgozási folyamatban. A célok sikeresen valósuljanak meg.

A módszer főbb előnyei

1.Jól követhető a folyamat a coach és az ügyfél számára is.

2.A folyamat lépéseit ismételve gyorsan jön létre a változás, és a változás tartós. Akár az ülést követően is érzékelhető már a hatása.

3.A beavatkozás területe a folyamatba építetten precízen meghatározható, tehát csak azokkal az emlékterületekkel kell dolgoznunk, amelyek valóban befolyásolják a hozott problémát.

4.Az ügyfél belső stabilitásának támogatása áll az egész folyamat középpontjában.

5.A minőségbiztosítás a folyamat és a módszertan része.

Miben segít a Wingwave coaching?

Stressz oldásban.

Érzéseink kezelésében, érzelmi intelligenciánk fejlesztésében.

Pozitív énkép (testkép) kialakításában, én-erősítésben.

Teljesítménynövelésben aktuális életesemények előtt, vagy az életmenetbe illesztetten

A kreativitás fokozásában.

Élvezeti cikkek túlzásba vitt fogyasztásának kezelésében.

Milyen területeken nyújt segítséget?

Mindennapos stresszhelyzetek kezelése.

Konfliktushelyzetek kezelése.

Balesetek, betegségek utáni szorongás.

Szomatikus (testi betegségek, tünetek) folyamatok lelki hátterének feltárása.

Orvosi, fogorvosi kezelések.

Kreativitás növelése.

Előadások, prezentációk, tárgyalási helyzetek kezelése.

Vizsgahelyzetekre, versenyekre, interjúkra való felkészülés esetén.

Lámpaláz, izgulás leküzdésében.

Alkotó folyamatokban, művészi fellépésekben tapasztalt elakadások esetén.

Repüléstől, utazástól való félelem esetén.

Ételek, élvezeti cikkek utáni túlzott sóvárgás esetén.

Megrekedt gyászfolyamatok támogatásában.

Az önelfogadás támogatásában (énkép, és testkép egyaránt).

Ajánlom az alábbi könyv elolvasását, amelyet a coaching folyamat mélyebb megértésének céljával ügyfeleknek szánt a módszert megalkotó szakemberpár. Cora Besser-Siegmund & Harry Siegmund: Wingwave-Coaching: Készségfejlesztés és stresszkezelés szelíd ráhatással. Z-Press Kiadó, 2011, www.z-press.hu/wingwave

Az alábbi linken letölthető egy speciális zene, melynek hallgatásával támogathatjuk saját stressz kezelési folyamatainkat: feelwave

Ezen a linken egy 20 perces wingwave zene hallható Feelwave Long.

A wingwave coaching képzést 2013-ban végeztem el. Kiképző tanáraim Pusztai Erzsébet és Liptai Beáta voltak.

Rövid ismertető a módszerről az egyik képzőmtől, Pusztai Erzsébettől.  

Árak:

Aktuális árak itt találhatók>>

 

BEJELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ

Rudnicai Margit>> minősített rendszerállító, kiképző rendszerállító (DGfS - Német Rendszerállítók Társasága), wingwave coach.

telefon: +3630 7223621

mail: margo (kukac) belsoeroforras.hu

E-mailben történő jelentkezésnél is kérném a telefonos elérhetőség megadását is!

captcha

Kérném, hogy bejelentkezését megelőzően olvassa el Általános Szerződési Feltételeimet>> és Adatkezelési Irányelveimet>>. Bejelentkezését ráutaló magtartásnak tekintem, hogy ismeri ezen dokumentumaimat.