null
FőoldalOldaltérkép

 

"A gyógyítás szíve a szív." (Richard Gordon)

 

BELSŐERŐFORRÁS.HU

RUDNICAI MARGIT

Ha érdeklik az oldal azon tartalmai melyeket regisztrált felhasználóink érhetnek csak el, akkor kérem hozzon létre egy fiókot magának itt

 

 

Családfelállítás csoportban. Részletek itt. 

Egyéni családfelállítás online. 

Részletek itt.

Nemzetközi előírásoknak megfelelő rendszerállító képzés.  Részletek itt

Theta Floating Coaching. Részletek itt.

Interjú  Palkó Zsuzsival a Vörösmarty Rádióban itt

Zárt önismereti csoport 2019 őszén - jelentkezési határidő 2019.szeptember 15. Részletek itt.  

Egészség workshop 2019.09.13.. Részletek itt

 

 

Rudnicai Margit


"Szerinted már ki kellet volna nyílnod? Próbálj csak kinyitni egy virágot mielőtt készen áll rá. Összenyomod, összetöröd és meghal. Nem nyílunk ki a saját időnk előtt."
Byron Katie 
 

CÍMSZAVAK MAGAMRÓL

Szenvedélyesen kíváncsi vagyok emberekre, dolgokra, problémákra, megoldásokra, módszerekre, érzésekre és érzelmekre, az életre. Elkötelezett tanuló és önfejlesztő vagyok. A változás mibenlétét egyre inkább a „jelenben lenni, élni és érezni” állapotban látom.

Amik mozgatnak: tisztelet minden élőnek, szabadság, érték teremtése minden kapcsolatomban, cselekvésekben kifejezett szeretet, tanulási vágy, igazán mélyen ismerni magam, alkotni. Haladni a saját mély belső békém felé.

Amit mások mondanak rólam: figyelem, nyitottság, jelenlét, biztonság, széles eszköztár, hitelesség.

Ami az erősségem, nagyon sajátos nézőpontokból tudok kérdéseket feltenni. Épp ezért a leggyakoribb visszajelzés az ügyfélfolyamataimba az alábbi kettő „Ez egy jó kérdés.” „Hát innen még sosem néztem.”

SZAKMAI ÉLETÚT DIÓHÉJBAN

Alapvégzettségemet tekintve agrár közgazdász vagyok, 10 évig kontrolling területen dolgoztam. Közgazdasági tudásomat civil szervezeteknek generált projektek írásában, szakmai és pénzügyi menedzselésében élem ki.

Kreatív ember vagyok. Szívesen alkotok. Ezt az általam írt projektek és a felújított bútorok egyaránt tükrözik. Az alkotás teréhez tartoznak tematikus nyári táboraim is, melyekben szívesen dolgozom együtt más területről jövő trénertársakkal (gyerekterápia, tánc, asztrológia, jóga). Az alkotás teréhez tartoznak szakmai cikkeim is, melyek a Magyar Coachszemlében jelentek meg.

Szeretek beszélgetni. Ehhez Palkó Zsuzsi személyében remek partnert találtam. Szerda estenként beszélgetéseink meghallgathatót a Vörösmarty Rádióban.

2008-tól szabadúszóként támogatom ügyfeleim önismereti folyamatait rendszerállítási (családállítási) valamint testorientált eszközökkel. Ezek általában rövid folyamatok. Egyéniben és csoportban egyaránt dolgozom.

2018 elejétől munkám átalakult. Egyre több olyan ügyfél keres meg, akikkel folyamatokban dolgozunk egy-egy problémájuk, élethelyzetük megoldásán. Folyamatmunkáimban rendszerszemléletű (rendszerleképezés, dramatikus eszközök), testorientált (bioszisztemikus), és imaginatív (belső képek, Theta Floating, KIP) eszközöket egyaránt alkalmazok. A módszerkosaram széles. Arra törekszem a munkafolyamatokban, hogy az egyes viselkedések, problematikus kapcsolatok testi, szellemi és kapcsolatai mintázatait egyaránt fel tudjuk térképezni és át tudjuk azt alakítani olyan irányba, hogy javuljon mind az életminőség, mind a cselekvőképesség, és csökkenjen a stressz szintje is. Többféle szolgáltatást kínálok. Ezekről itt tájékozódhat.

2012-től rendszerállítást oktatok praxisom mellet. A Német Rendszerállítók Egyesülete (DGfS) 2017-ben minősített elismert rendszerállítóvá és kiképző rendszerállítóvá. Saját (szakember társakkal) alapított iskolámban nemzetközi normáknak megfelelő rendszerállítási oktatást folytatok, melynek szakmai vezetője is vagyok.

Ha úgy érzi, szívesen dolgozna velem, tanulna tőlem – keressen meg, és derítsük ki tudunk e együttműködni. Hogy inspirációt nyújtsak, idézem egy kedves tanítványom Renáta visszajelzését 10 hónapos önismereti folyamatomról.

 

A rendszerállítás önismereti képzésen való részvétel életem egyik legjobb döntése volt. Ezt megelőzően is próbáltam különböző módszerekkel a magánéleti, munkahelyi problémáim, betegségem gyökerét megtalálni, de itt kaptam meg az igazi válaszokat. Megértettem a szüleimmel és másokkal való kapcsolódási nehézségeim, az életemben lévő elakadások igazi okait, a családom mintáit, támogatásuk fontosságát, és hogy mi is történt velem és körülöttem a fogantatásomtól máig.
Margó szakmai felkészültsége, elhivatottsága áthatott minden alkalmat. Figyelt minden rezdülésünkre, átsegített bennünket sok nehéz felismerésen.Az általunk elbírt tempóban haladtunk, bátran, őszintén tudtunk beszélni minden gondolatunkról, érzésünkről. Elméleti alapok is segítették egy-egy témakör megértését, nemcsak a rendszer felállítás témaköréből.A csoportos állításokban mások családtagjainak képviselőjeként való részvétel többször jelentett Aha élményt a saját életemmel kapcsolatban.De nemcsak a családállítások, hanem a képi meditációs utak is rávilágítottak a megoldandó élethelyzeteimre. Több alkalommal a tanítási hétvége történéseiről szóló beszámoló írása kapcsán esett le a tantusz.Rengeteget sírtam és nevettem, támogattam és támogattak, sok tapasztalatot gyűjtöttem. Ami a legfontosabb, bátrabb lettem, kiállok magamért, és az érzéseimet nem próbálom mások miatt elnyomni. Még hosszú az út, de az alapokat megkaptam.Ajánlom Mindenkinek a képzést, aki  a családi múltja történéseit elismerve, a szívében megtisztelve és jó helyre téve, a jövőjét szeretné építeni.” (Renáta)

 

ELÉRHETŐSÉGEM

Rudnicai Margit

+3630 722 3621

margo(kukac)belsoeroforras.hu

 

MÓDSZERKOSARAM ELEMEI TEMATIKUSAN CSOPORTOSÍTVA – ÍGY ÁTLÁTHATJA GONDOLKODÁSI KERETEIMET, MELYEKKEL TALÁLKOZIK A VELEM VALÓ MUNKA SORÁN

 

RENDSZERFELÁLLÍTÁS, RENDSZEREKKEL VALÓ MUNKA

Rendszerfelállítás (2 éves képzés keretében szereztem család-, rendszer- és szervezetállításból, valamint traumaterápiából alap képzettséget a Hellinger Intézetben 2008-ban. Több továbbképzésen vettem részt, melyet külföldi állítók tartottak.

2017-ben a Német Rendszerállítók Egyesülete elismert rendszerállítóvá és elismert kiképző rendszerállítóvá nyilvánított: 

http://www.familienaufstellung.org/listen/lehrtherapeut/plz_suche_lt.php?plz=ALL ).

Szomatodráma (a Szomato Pszichoterápiás Egyesület képzését végeztem el 2012-ben).

Recall Healing  alap I., gyerekek és szimbólumok képzést végeztem Gilbert Renaud Ph.D. vezetésével 2014-ben, alap II. és III. szintet 2015-ben. 

A Szomato Pszichoterápiás Egyesület szervezésében részt vettem 2018-ban Muriel Laurant workshopján, melynek témája Pszichogenealógia és Transzgenerációs Analízis.

 

COACHING

Coaching (az Egyesek Ifjúsági Egyesület képzését végeztem el 2010-ben. 

Solution Focus workshopokon vettem részt (Hankovszky Katalin és Szabo Péter vezetésével 2011-ben), 2013-ban elvégeztem a wingwave coaching képzést (Liptai Bea és Pusztai Erzsébet vezetésével), 2015-ben párkapcsolati coach képzést végeztem Dr. Mészáros Ádámnál a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézetben.

2016-ban elvégeztem a Theta Folating Coaching mindhárom szintjét. 2017. márciusában minősültem a módszertanból. (https://thetafloating.hu/konzulensek/)

 

TERÁPIÁS ESZKÖZÖK

Belső képekkel való munka, imagináció (saját élményű önismereti folyamat és módszer elsajátítás gyógyulásom kapcsán).

NLP (Practitioner 1 éves képzést végeztem Stenger Györgyinél 2011-ben).

EFT (traumaterápia keretében tanultam alapokat a Hellinger Intézetben, majd tovább képeztem magam).

Szimboldráma (KIP) (Kácsándi Elvira 2 éves képzését végeztem el 2014-ben), majd folytattam a továbbképződést elméletben és KIP képek csoportos szupervíziós felhasználásában (Kácsándi Elvira és Szamosi Éva vezetésével). 

Gyász csoportvezetői képzést végeztem 2013-ban Singer Magdolnánál.

2016-tól a Magyar Szomato-Pszichoterápiás Egyesületnél képződöm bioszisztemikus szomato terápiában.  

 

TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT

Reiki (RAI reiki mester vagyok 1999 óta).

Kapcsolatteremtő gyógyítás (kezeléseket és kapcsolatteremtést is kaptam 2011-ben).

Természetgyógyászati alapismeretek (1 éves képzés 2000-ben).

Osho módszerei (több éven keresztül vettem részt csoportokban).

Avatar (Avatar alapkurzust végeztem Porpáczy Évánál, majd elvégeztem a Master és a Wizard kurzust is az USA-ban 2008-ban és 2009-ben).

Schüssler sók alkalmazása (a Homeopátiás Baráti Kör képzésein vettem részt 2011/12-ben).

Germán Új Medicina (Barnai Roberto alapképzését végeztem el 2010-ben).

Minden új módszer esetében azonnal azt keresem, hogyan tudom integrálni a meglévő tudásomba, miként tudom vele még jobbá tenni azt, amit csinálok. Miként tudok még hatékonyabban együttműködni a hozzám fordulókkal változási folyamatukban.

Jelenlegi munkámban több módszert ötvözök és alkalmazok a hozzám fordulók érdekében. Munkám alapját a rendszerállítás, szomato terápia és NLP technikák képezik, erőteljes test-fókusszal.  Minden más tudás ezt egészíti ki.

 

IDEGEN TOLLAK - MELYEKKEL SZÍVESEN ÉKÍTEM MAGAM ÉS ILLENEK HOZZÁM

„Dr. Thomas Gordon: Hitvallásom az emberi kapcsolatokról

Te meg én olyan kapcsolatban vagyunk, ami nekem fontos, és szeretném fenntartani. Mégis, mindketten különálló emberként élünk, ki-ki a maga egyéni igényeivel, szemléletével, és azzal a jogával, hogy megpróbálja kielégíteni ezeket az igényeit. Igyekezni fogok őszintén elfogadni magatartásodat, amellyel igényeid kielégítésére törekszel, vagy amikor gondod van igényeid kielégítésével.

Amikor megosztod velem a problémáidat, törekedni fogok, hogy igazán elfogadóan és megértően hallgassalak – úgy, hogy inkább megkönnyítsem számodra, hogy rátalálj a saját megoldásodra, semhogy a magaméira szoktassalak. Ha az én viselkedésemmel van gondod, mert az keresztezi igényeidet, bátorítalak majd, hogy érzéseidet őszintén elmondd. Ilyenkor meghallgatlak majd, és igyekszem változtatni magatartásomon, ha tudok.

Ha pedig a Te viselkedésed ütközik az én igényeimmel, és emiatt úgy érzem, nem tudlak elfogadni, ezt is meg fogom osztani veled: olyan nyíltan és becsületesen közlöm érzéseimet, amennyire csak tudom – bízva abban, hogy tiszteled annyira igényeimet, hogy meghallgass, és igyekezz ennek nyomán változtatni viselkedéseden.

Olyankor, ha egyikünk sem tud a másik kedvéért változtatni magatartásán, és úgy látjuk, hogy kapcsolatunkban itt az igények konfliktusa lépett fel, állapodjunk meg abban, hogy egyikünk sem él hatalmával a maga győzelme érdekében, a másikunk veresége árán. Szem előtt tartom az igényeidet, de figyelembe kell vennem a sajátjaimat is. Ezért hát igyekezzünk elkerülhetetlen konfliktusainkra mindig olyan megoldást találni, mely mindkettőnk szemében elfogadható.

Ha ezt tesszük, teljesülnek a kívánságaid, és az enyémek ugyanígy – senki sem veszít, mindketten nyerünk. Így pedig, igényeid kielégítése révén, tovább fejlődhetsz, növekedhetsz, mint önálló ember. Nem kevésbé én is. Kapcsolatunk így mindig egészséges lehet, hiszen kölcsönösen örömteli. Mindketten azzá válhatunk, amire belsőnkből képesek vagyunk, és továbbra is a kölcsönös tisztelet és szeretet érzésével viszonyulhatunk egymáshoz, barátságban és békében.”